Dvije godine Sportskog prava na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Splitu

ancic-face

Navršavaju se dvije godine od upisa prve generacije Poslijediplomskog specijalističkog studija Sportsko pravo na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Najbolji studenti sada se bave nakon svih položenih ispita odabirom teme završnog rada. Dio studenata je tijekom ove dvije godine odustao, ali sve u svemu – svi su zadovoljni.

Struktura upisanih je raznolika (najviše odvjetnika), kao i njihova mjesta odakle dolaze (Split, Zadar, Rijeka, Kutina, Zagreb, Osijek).

Što se tiče kadrovskog odabira predavača, on je takav da se biraju samo vrhunski kvalitet – kako domaći tako i inozemni.

U tijeku je upis nove, druge generacije. Po prikazanom interesu opet je najviše odvjetnika, a i u ovoj generaciji ćemo imati barem jednog polaznika koji već ima doktorat znanosti iz neke druge oblasti, što samo pokazuje koliko je potrebno širiti znanja i vidike. Ne primaju se samo diplomirani pravnici već i oni koji su završili druge srodne fakultete (KIF, ekonomija, jezici i dr.).

Svi polaznici dobivaju prigodu biti članom Hrvatskog društva za sportsko pravo kao nacionalne stručne udruge čija će sljedeća skupština biti tijekom prosinca po otvorenju nastave za drugu generaciju.

U tijeku je izrada udžbenika ‘Sportsko pravo’ (cca. 600 stranica) koji će biti besplatan za sve polaznike.

Cijena studija je u ovoj kategoriji među najnižim na tržištu (4 semestra po 8000 kuna).

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …