Doodle 4 Google: Studenti i učenici osmišljavaju logo za Google homepage

de_doodle4google08

Godišnji natječaj ‘Doodle 4 Google’ je prilika za kreativne studente koji će osmisliti logo za homepage Google-a. Nažalost, natječaju mogu pristupiti samo učenici i studenti iz Sjedinjenih američkih država.

– Vjerujemo da će najambicioznije ideje i kreativnost mladih ljudi pomoći da svijet postane bolje mjesto za život. Cilj ‘Doodle 4 Google’ jest da inspirira studente te da sanjaju o velikim stvarima. Naša tema ove godine je: ‘Kada bih mogao osmisliti jednu stvar koja će svijet učiniti boljim mjestom…’. Sve ovisi mogućnostima i mašti, priopćeno je iz Google-a.

Pobjednik sedmog po redu natjecanja ‘Doodle 4 Google’ vidjet će svoj rad kao interaktivnu animaciju na Googleovom homepageu, a primit će i nagradu u iznosu od 30.000 američkih dolara stipendije, kao i 50.000 dolara od Googlea.

Google će na svom homepageu tijekom jednog dana postaviti pobjednički logo, kojeg će posjetiti i vidjeti milijuni korisnika.

Prijave je moguće slati do 20. ožujka, a finalisti će biti proglašeni 29. travnja dok će se pobjednik saznati 9. lipnja ove godine. Prošle godine Google je zaprimio 130.000 prijava, a pobijedila je Sabrina Brady (17) iz Wisconsina.

Više informacija potražite na Doodle 4 Google.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …