Bonbon na Savi: Nemoguće uspostaviti sigurnu vezu

bonbonproblem

Dolaskom u Zagreb, veliki broj studenata odluči se koristiti jednu od prepaid opcija mobilnih operatera. U samim počecima su glavnu borbu vodili Tomato i Bonbon, a nešto kasnije i Tele2. Upravo je u toj prvoj fazi nemalen broj mladih odlučio prijeći na HT-ov Bonbon koji je tada nudio besplatne pozive i poruke unutar mreže. Ova mobilna mreža postala je i sve popularnija za novopridošle studente iz susjednih zemalja koji se prvi put odlučuju za nekog hrvatskog mobilnog operatera.

U početku je to izgledalo jako dobro – non-stop podrška u vidu livechata te pristup mladima na nov i neformalni način. Ipak u posljednje vrijeme u Bonbonu ne ide sve baš najbolje. Osim što su pri kupnji bona počeli naplaćivati naknadu za pristup mobilnoj mreži u iznosu od 10% ukupne vrijednosti bona, livechat je uglavnom nedostupan, a veze sve slabije.

U to se ponajviše mogu uvjeriti stanari Studentskog doma Stjepan Radić gdje je pristup uglavnom otežan, a to se ponajprije odnosi na pristup mobilnom internetu. Ovo nisu individualni slučajevi već su iskustva većeg broja studenata koji uredno plate za svoj bon i za to žele jednako tako korektnu uslugu koju nažalost ne dobivaju.

Tim povodom smo i kontaktirali Bonbon iz kojeg su nam javili kako su provjerili i trenutno nema nikakvih prijavljenih poteškoća na tom području, a signal za internet je jako dobar. U prilogu je dostavljena i fotografija pokrivenosti i kvalitete mreže.

pokrivenostbonbon

Gledajući ovu mapu, vidljivo je kako je 4G signalom pokriven cijeli Studentski dom Stjepan Radić, ali da postoji određena rupa na dijelu parka Mladosti gdje se nalazi Club Roko. Ipak taj nepokriveni dio ne ulazi u naš studentski dom te on kao takav ne bi trebao stvarati probleme.

Iz Bonbona još navode kako, što se tiče interneta i signala, on ovisi o količini korisnika spojenih na baznu postaju, tako da je moguće da je velik broj korisnika spojen na internet te je on zbog tog malo lošije brzine i zbog toga bi mogao gasiti i paliti uređaj ne bi li ti se spojio na što bolju baznu postaju.

Apsurdan odgovor. Baš je glupo cijeli dan paliti/gasiti mobitel, barem nama. Nekolicina studenata je također uputila pozive prema Bonbonu, ali konkretnijih objašnjenja nije bilo. U svakom slučaju, mladi samo traže kvalitetnu uslugu koju su platili u vrijednosti bona uvećanim za iznos pristupa mobilnoj mreži.

Besplatne kartice se često dijele na Savi, ali kome one trebaju ako je usluga na lošem glasu među studentima? Nekada radi, nekada ne.

Ukoliko i vi imate problema s istim, podržite naš post na njihovom Facebook zidu kako bi problem konačno bio shvaćen ozbiljno i adekvatno riješen.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …