Bilo jednom prije dvije godine – Sveti Nikola na Savi

savanikola

Prije gotovo dvije godine jedna generacija, koja je na izmaku, obilježila je na originalan i zabavan način sv. Nikolu. Trebalo je puno toga, iako nije izgledalo tako kada se oko ovog mini-projekta skupilo gotovo 20 ljudi. Večer prije, lagana čaša vina u Zaggsu: ‘E, pa sutra je sv. Nikola! Mogli bi nešto napravit…’ Odijelo nije bilo ni na vidiku, pokloni još manje, ali veliku želju i volju nitko nije mogao uzeti.

Priča se iste noći proširila u famoznom prvom paviljonu. Momci su bili za, a uskoro su se pridružile i cure. Odijelo se idući dan našlo za pedesetak kuna u obližnjim trgovinama, a onda je krenula akcija pravljenja poklona. Više od 500 osobnih poruka, šipke za one koji nisu bili dobri te godine, plakati, kuponi za piće i gratis kopiranje – Gotovo tisuću darova je bilo spremno za cijelu Savu, pripremljeno sve u jednom danu!

Ekipa se skupila, sv. Nikola je bio spreman, krampusice također te truba za buđenje onih koji su nešto ranije legli. Od prvo do trećeg paviljona se prošao svaki kat, svaki hodnik – sve do jednog! Prijava! Više desetaka prijava nakratko je pokvarilo val živosti, smijeha, veselja i darivanja koji se nastavio ispred kipa Stjepana Radića gdje se uz pjesmu i gitaru družilo do kasno u noć. Odavno se ovako nešto lijepo nije dogodilo. Možda će neki novi klinci preuzeti inicijativu i iznenaditi ove godine. Probajte – druženje i zabava su zagarantirani!

www.esava.info

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …