Bez “veze” nije bezveze – studenti protiv korupcij

bez-veze

  • Prvi i najveći projekt protiv korupcije okrenut od strane studenata, motiviranih željom za promjenom sveprisutnog koruptivnog ponašanja i rezignacije mladih spram istog

  • Podržan od strane Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, Predsjednika RH Ive Josipovića, bivše Predsjednice Vlade Jadranke Kosor, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstva pravosuđa, Agencije za znanost i visoko obrazovanje, Studentskog pravobranitelja te brojnih profesora i studenta

Zagreb, 06.03.2013. – ‘Bez “veze” nije bezveze’, projekt u organizaciji udruge eSTUDENT, otvara vrata edukativnom djelu projekta kojem je temeljna namjera potaknuti studente na proaktivno ponašanje te otvorenu diskusiju na temu korupcije.

U razdoblju od 6.3. – 14.3. devet stručnjaka održat će predavanja na 4 različita fakulteta, koji će u razgovoru sa studentima kroz vlastite životne primjere pokazati kako se bez “veza” može uspjeti i kako korupcija nije rješenje.

Projekt je pokrenut od strane studenata motiviranih željom za promjenom sveprisutnog koruptivnog ponašanja i rezignacije mladih spram istog, a prvo edukativno predavanje započinje danas predavanjem suca Vrhovnog suda Marina Mrčele na Pravnom fakultetu na temu “Nije pošteno sve ono što je po pravu dozvoljeno”, te predavanjem na Tehničkom fakultetu na temu “Kako programirati uspjeh?” gdje će gostovati Bruno Kovačić, osnivač i voditelj tvrtke Axilis i student Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Ivo Sluganović .

11. ožujka, na Tekstilno-tehnološkom fakultetu  Marijan Povodnik, direktor labaratorija Mirta-Kontrol, Vinko Barišić, jedno od poznatijih imena u hrvatskoj tekstilnoj industriji, te dizajnerica i kreativna direktorica brenda ‘Hippy garden’ Đurđica Vorkapić predstavit će temu  “Dizajniraj svoju budućnost”.

Edukativni dio projekta završit će predavanjem na Fakultetu  političkih znanosti 14. ožujka na temu “Mediji: Pipl mast trast as”, gdje će gostovati novinari Dražen Tomić, Gordan Malić te potpredsjednica HND-a i novinarka Jutarnjeg lista Slavica Lukić.

Na konferenciji za novinare, 5. ožujka istraživački novinar  Gordan Malić dao je podršku ovom projektu ističući da jedino mladi mogu utjecati na mlade. “Vrijeme je da se mladi mobiliziraju protiv onoga što je neispravno” poručio je te smatra da bi se i u srednje i osnovne škole trebao uvesti neki oblik edukacije o tome što je ispravno i što nije ispravno kako bi se mogao oblikovati ispravan stav.

Podršku projektu je također dao predsjednik Transparency Internationala , Nikola Kristić istaknuvši da projekt predstavlja sjajan nukleus za bolje sutra te da je dobro došao u hrvatsku priču o korupciji koja će, kako navodi, još dugo trajati.

Projekt i sva događanja u sklopu projekta ‘Bez “veze” nije bezveze’ možete pratiti na facebook stranici.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …