BEST Regionalna konferencija

Daruvar će od 27. do 30. listopada 2011. godine biti domaćin regionalne konferencije studenata tehnickih i tehnoloških sveucilišta srednje i južne Europe. Organizator ove konferencije je studentska udruga BEST Zagreb, koja već dugi niz godina organizira konferencije i seminare za studente iz cijele Europe.

 

BEST ZG logo

BEST (Board of European Students of Technology) djeluje na podrucju gotovo cijele Europe preko 90 lokalnih BEST grupa koje su podijeljene u 11 regija. U našu regiju spadaju lokalne grupe iz središnje i južne Europe, odnosno sveucilišta iz Rima, Ljubljane, Veszprema, Temišvara, Mostara, Novog Sada, Budimpešte i Zagreba. Krajem listopada BEST Zagreb će u Daruvaru organizirati regionalnu konferenciju na kojoj će se okupiti osamdesetak studenata iz naše regije, kao i clanovi internacionalnih BEST odbora te treneri. Na regionalnoj konferenciji studenti tehnickih i tehnoloških sveucilišta donose važne odluke za daljnji rad BEST-a kao udruge, ali se bave i pitanjima obrazovanja i znanosti te organiziraju razne radionice i treninge inteligentnih („soft skills“) vještina. U slobodno vrijeme studenti će sudjelovati na otvorenim diskusijama koje se ticu iskustava s prošlih projekta te će imati mogućnosti upoznati se s bogatstvom i ljepotama daruvarskog kraja. Regionalne konferencije se organiziraju dva puta godišnje kako bih se studenti pripremili za generalnu konferenciju koja se održava pocetkom proljeća. Također naglasak na ovoj konferenciji će biti i EBEC 2012 – najveće natjecanje studenata – budućih inženjera koje okuplja studente s podrucja cijele Europe. Na EBEC-u će 104 najbolja mlada inženjera tražiti najbolje između njih, odnosno između više od 5000 prijavljenih studenata diljem Europe, a cast organizacije ovog natjecanja pocetkom kolovoza 2012. godine pripala je upravo Zagrebu.

BEST Zagreb je volonterska i neprofitna studentska organizacija koja djeluje u sklopu međunarodne organizacije Board of European Students of Technology i okuplja visoko motivirane studente s 90 tehnickih i tehnoloških sveucilišta Europe. Cilj je ukljucivanje studenata u izazovne domaće i međunarodne projekte kao što su strucni seminari, treninzi, radionice, kulturne razmjene, rad u internacionalnim timovima, suradnja s budućim poslodavcima te inženjerska i strucna natjecanja. Danas je BEST Zagreb u Europi stekao status jedne od najjacih i najaktivnijih lokalnih BEST grupa, a prisutan je na gotovo svim tehnickim i tehnološkim fakultetima Sveucilišta u Zagrebu. Trenutno broji preko dvjesto clanova od kojih oko pedeset cine aktivni clanovi, a ostatak su alumnae – nekad studenti i BEST-ovci, a danas uspješni inženjeri.

Kontakt:
Anamarija Skenderović ODGOVORNA ZA ODNOSE S MEDIJIMA
mob: +385 91 5940 676 e-mail: anamarija.skenderovic@BEST.eu.org

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …