9. Sajam stipendija i visokog obrazovanja

1235133_10151848263829699_1004306309_n

Institut za razvoj obrazovanja ima zadovoljstvo vas pozvati na
9. Sajam stipendija i visokog obrazovanja koji će se i ove godine održati na dvije lokacije:

  • Zagreb: utorak, 15. listopada 2013. od 10 do 18 sati (Nacionalna i  sveučilišna knjižnica u Zagrebu)
  • Rijeka: četvrtak, 17.10.2013. od 10 do 17 sati (Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci)

Prvi cilj Sajma je omogućiti učenicima, studentima i ostalim zainteresiranima da na jednom mjestu saznaju sve o mogućnostima studiranja u Hrvatskoj i inozemstvu, kao i o mogućnostima stipendiranja. Drugi cilj Sajma je otvoriti stručnu i javnu raspravu o aktualnim temama obrazovne politike u Hrvatskoj.

Svake godine trudimo se Sajam učiniti inovativnim, relevantnim i atraktivnim za sve dionike u visokom obrazovanju. Iz bogatog programa ovogdišnjeg Sajma izdvajamo sljedeće zanimljivosti:

  • Zemlja partner- Kanada: Kanada je jedna od najpopularnijih svjetskih destinacija za studiji u svijetu, privlači više od 200.000 međunarodnih studenata te u njoj djeluje 23 sveučilišta koja su rangirana među 500 najboljih na svijetu.
  • Međunarodni izlagači: uz 20 izlagača iz Hrvatske, na ovogodišnjem Sajmu će mogućnosti studiranja u inozemstvu predstaviti više od 40 institucija iz 11 zemalja Europe, Sjeverne Amerike i Azije.
  • Ugledni gosti govornici: izlaganje o prilikama i izazovima internacionalizacije visokog obrazovanja će održati uvaženi prof. dr. Michael Cottrell (University of Saskatchewan, Kanada), dok će prof.dr. Igor Štagljar (University of Toronto, Kanada),  svjetski poznat hrvatsko-kanadski znanstvenik, održati predavanje o prednostima kanadskog sustava visokog obrazovanja. Sajam će također ugostiti ugledne predstavnike poslovne zajednice u Hrvatskoj koji su ujedno alumniji kanadskih sveučilišta, a koji će sudjelovati u panel raspravi o prednostima kanadskog obrazovnog sustava.
  • Stručni okrugli stol: pod nazivom „Značaj hrvatskog pristupanja EU za visoko obrazovanje“ čiji će fokus rasprave biti Hrvatski kvalifikacijski okvir. U panelu će sudjelovati predstavnici ministarstava, visokih učilišta i drugi stručnjaci.
  • On-line Sajam i webinari: 28. listopada 2013. bit će pokrenut On-line Sajam na portalu www.stipendije.info, u okviru kojeg će se po prvi puta održati virtualna predavanja izlagačkih institucija (webinari) koje će predstaviti svoje programe studija i stipendiranja i odgovoriti na pitanja sudionika.

Ovogodišnji Sajam, kao i svi prijašnji, ne bi bio moguć bez potpore partnera, sponzora i donatora. Uspješna organizacija Sajma rezultat je partnerstva s više od 60 institucija, kao i angažmana brojnih volontera. Svima navedenima upućujemo iskrenu zahvalu i nadamo se nastavku suradnje na budućim Sajmovima.

izvor: stipendije.info

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …