Predstavnici FSB Racing Teama na radnom sastanku s rektorom Bjelišem

FSB_Racing_Team

Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš primio je predstavnike FSB Racing Teama te je održan prvi radni sastanak u 2014. godini.

Predstavništvo u sastavu Domagoj Bolfan i Marko Šoštar, zajedno s mentorom projekta prof. dr. sc. Darkom Kozarcem i dekanom Fakulteta strojarstva i brodogradnje prof. dr. sc. Ivanom Juragom, rektoru su izložili sadašnje stanje FSB Racing Teama te plan i program sudjelovanja u Formuli Student. Kako bi se projekt podigao na željenu razinu Sveučilišta i približio konačnom cilju, rektor je ponudio nekoliko rješenja te su pregovori u tijeku prenosi javlja Sveučilište u Zagrebu.

fsbracingbjelis

Sastanku su nazočile prorektorica za poslovanje prof. dr. sc. Vesna Vašiček i prorektorica za studente i studije prof. dr. sc. Blaženka Divjak.

Ohrabreni uspostavljanjem suradnje i dodatnom pomoći oko prikupljanja sredstava, FSB Racing Team započinje 2014. godinu još motiviraniji!

FSB RACING TEAM

FSB Racing Team prva je hrvatska momčad Formule Student. Osnovan je 2004. godine kao dio studentske udruge HSA-SF, a čini ga 25 članova – većinom studenata Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. Od sezone 2012./2013. momčadi se priključuju studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Ekonomskog fakulteta i Akademije dramske umjetnosti. Do sada je tri puta uspješno sudjelovao na natjecanju Formula Student u Velikoj Britaniji (2006., 2007., 2012.) te dva puta na BOSCH Elektromobil race natjecanju (2010. i 2012.).

Projekt prati i podupire Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu te ima svoje mentore:prof. dr. sc. Zoran Lulić i dr. sc. Darko Kozarac.

Zadaća FSB Racing Teama je osmišljavanje, konstruiranje te proizvodnja bolida jednosjeda za natjecanje Formula Student, koje se održava diljem svijeta.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …