Zagreb i Rijeka sve su izgledniji domaćini Europske univerzijade 2016.

zagi_univerzijada_tabfull

Zagreb i Rijeka sve su izgledniji domaćini Europske univerzijade 2016. Najveće sportsko natjecanje studenata, kakvo je, za studente iz cijelog svijeta glavni grad Hrvatske već ugostio 1987. godine, što je mnogima najljepša uspomena na mladost, moglo bi se ponoviti. Za tri bi godine ovamo stiglo 5500 studenata i studentica s 300 europskih sveučilišta, natjecali bi se u 12 sportova i boravili bi u 60 objekata u oba grada. Ocjenjivalo bi ih 230 sudaca, a svi bi bili smješteni u studentskim domovima Stjepan Radić i Cvjetno naselje te u kampusu na riječkom Trsatu.

O cijelom projektu trebalo bi se detaljnije govoriti na Gradskoj skupštini koja će sutra ugostiti predstavnike European University Sports Association (EUSE) te domaće predstavnike sportskih saveza. Pročelnik gradskog Ureda za kulturu i sport kaže da Zagreb ima velike šanse da dobije zeleno svjetlo.

– Grad ima uvjete za natjecanje, a ono nije ni financijski zahtjevno. Ne znamo još hoćemo li dobiti tu čast, no mislim da imamo velike šanse – kaže pročelnik Ivica Lovrić.

Kad su financije u pitanju, ne bi trebalo biti problema. Najviše prihoda, oko 18,5 milijuna kuna, očekuje se od kotizacije sudionika, a Zagreb bi s 10 milijuna, te Rijeka s tri milijuna kuna sudjelovali u financiranju kroz četiri godine.

Elaborat za kandidaturu izradio je Hrvatski akademski sportski savez. Da Zagreb ima velikog izgleda siguran je i predsjednik Gradske skupštine, koji će biti domaćin europskim predstavnicima.

– Organizacija Europske univerzijade sjajna je prilika za promociju Zagreba i Hrvatske te promociju Zagrebačkog sveučilišta koje moramo razvijati kao moderno i uspješno europsko sveučilište – kazao je Davor Bernardić.

300 sveučilišta iz cijele Europe imalo bi na natjecanju, za koje su u igri Zagreb i Rijeka, svoje predstavnike

60 objekata – dvorana i drugih borilišta na raspolaganju je sudionicima Univerzijade. Bili bi smješteni u trima domovima

18,5 milijuna kuna za organizaciju stiglo bi od samih sudionika, a naši bi gradovi sudjelovali s ukupno 13 milijuna kuna

 

izvor: vecernji.hr

Provjeri ovo!

Ono kad imate peto predavanje u danu

Ako ste legli ste prošlu noć malo kasnije, ustali ujutro u 7 sati, prvo predavanje …