Marino Marić: Španjolci nisu bili na 100%, a Francuzi su nam ostali dužni

marino_maric-610x250

Uoči sutrašnjeg rukometnog spektakla s Francuzima, iz Španjolske nam se javio Marino Marić, član RK Zagreba i reprezentativac Hrvatske. Ovaj mladi pivot je nakon ozljede Lackovića dobio priliku zaigrati na Svjetskom prvenstvu. Simpatičan i nasmijan, uvijek je otvoren za kratki razgovor. Ukratko smo željeli znati što misli o utakmici s Francuskom i dosadašnjem rezultatu ekipe.

Kakva je atmosfera u ekipi nakon pobjede nad Bjelorusijom?

Atmosfera je super. Pobijedili smo sve utakmice i idemo dalje. Već od jučer se pripremamo za susret s Francuzima. Analiziramo njihovu igru i dorađujemo još neke taktičke finese.

Imamo li šanse protiv ovakve Francuske?

Naravno da imamo. Mi ćemo biti na vrhunskom nivou. Francuzi igraju snažan i moderan rukomet i svakako su neugodan protivnik, ali smo maksimalno spremni za njih.

Dosadašnja iskustva protiv Francuske i nisu najbolja. U čemu vidiš prednost ove reprezentacije u odnosu na prijašnje generacije?

Ova ekipa je dosta mlada uz nekoliko starijih i iskusnijih igrača koji su nositelji naše igre. Mi mlađi smo uz bok njima i nastojimo dati svoj maksimum i na taj način pomoći. Protiv Francuske je uvijek posebna draž igrati. To su dvije velike momčadi koje se često sastanu u finalima najvećih natjecanja. Osjeća se prkos i inat. Ostali su nam dužni. Moramo im vratiti za neke poraze.

Koga se najviše pribojavate? Omeyer, Karabatić…?

Ne bih nikoga izdvojio. Francuska je momčad koja je na svim pozicijama izvrsno pokrivena tako da je glupo bilo koga izdvajati.

Pobjeda protiv Španjolske nam je donijela dvoboj s Francuzima u četvrtfinalu. Jesu li Španjolci ”pustili” utakmicu?

Pa ne mogu reći da su pustili, ali se vidjelo da nisu igrali 100%, nisu dali sve od sebe. To je svakako žalosno za rukomet kao sport i to ide njima na sramotu. Mi nismo kalkulirali, u svaku utakmicu ulazimo punim.

Iznenađenje prvenstva?

Ako moram birati, rekao bih – Slovenija i Njemačka.

Koga vidiš u finalu?

Dosta je teško za reći. Pobjednik našeg susreta jedan je od prvih kandidata za finale. S druge strane su Španjolci, Danci… Blagu prednost bih ipak dao Španjolcima.

Jučer si postao ponosni otac jedne prekrasne djevojčice. Predstavlja li ti to dodatan motiv i jeli glava i dalje hladna na terenu?

Pa svakako da je dodatan motiv. Presretan sam što sam postao otac, to je neopisiv osjećaj. Pripremio sam se za to i s toga na terenu mogu igrati mirne glave…

Poziv prema Španjolskoj je dosta skup, pa na kraju jedna brzinska poruka za Savu… 🙂

Pozdrav mladim ljudima s prekrasne Save, uz poruku: Uživajte! 🙂

esava.info

Provjeri ovo!

Ono kad imate peto predavanje u danu

Ako ste legli ste prošlu noć malo kasnije, ustali ujutro u 7 sati, prvo predavanje …