Priopćenje Studentskog Zbora SZG

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu  donosi kratko priopćenje nakon sastanka sa predstavnicima Ministarstva financija i Porezne uprave. Ujedno molimo studente da s pažnjom pročitaju sve detalje koji će uskoro biti objavljeni u službenom priopćenju PU.

Godišnji neoporezivi osobni primitak je povećan sa 13.000,00 na 15.000,00 kuna. To je ujedno granica sa kojom roditelji imaju pravo na porezne olakšice.

Uz to svaki student ima pravo na osnovni osobni odbitak poreza od 3.800,00 mjesečno, odnosno 12×3.800,00=45.600,00 kuna godišnje.

Time je neoporezivi godišnji iznos sada ukupno 60.600,00 kuna.

Način obračuna je takav da se će svaki dohodak do 5.050,00 kuna mjesečno biti neoporeziv. Iznad toga će se oporezivati samo razlika. Uskoro detaljnije informacije o načinu obračuna.

Studentski predstavnici će idući tjedan održati nove sastanke sa Ministarstvom financija i ministrom Marićem kako bi se osigurali dodatni ustupci, posebno u vidu zadržavanja porezne olakšice za roditelje studenata.

Žao nam je što su studenti još jednom uznemireni i molimo sva javna tijela da unaprijede način komunikacije kako bi izbjegli ovake situacije.

Svim studentima stojimo na raspolaganju za sva pitanja a također i medijima za izjave.

Vaš SZZG, esava.info

Provjeri ovo!

NZS Vol 21 facebook II

Najdraži studentski utorak  – Noć zagorskih studenata vol.21

Noć zagorskih studenata, poznata kao noć zabave, druženja, upoznavanja novih ljudi, ali i promoviranja zagorskih ...