U nedjelju studentski skup protiv uvođenja ćilirice u Hrvatskoj

Studenti

Potaknuti cijelom pričom i situacijom oko uvođenja ćiriličnog pisma u grad Vukovar i ostale hrvatske gradove, studenti Svučilišta u Zagrebu odlučili su poslati jasnu poruku o tome kako Hrvatskoj i hrvatskom građaninu nije potreban nikakav oblik mržnje, podjela i netolerancije, već razumijevanje, suživot i vjera u bolju i ljepšu budućnost.

U nedjelju, 07.04.2013. u 10:30 biti će održan studentski skup u Studentskom centru Sveučilišta u Zagrebu (Savska 25) pod nazivom ”Studenti za Hrvatsku” – Studenti protiv uvođenja ćirilice u Hrvatskoj.

Prema programu skupa predviđeno je sljedeće:

10:30 – okupljanje u dvorištu SC-a
10:35 – gledanje studentskog videa
10:45 – čitanje studentske ”Deklaracije o Domovinskom ratu”
11:00 – polazak prema zgradi Sveučilišta 
11:20 – paljenje svijeća i molitva ispred zgrade Sveučilišta za poginule studente u Domovinskom ratu
Studenti, okupljeni u zavičajne studentske udruge, izradili su kratki video kojim izražavaju svoj stav i protivljenje uvođenju ćiriličnog pisma u Vukovar i ostala mjesta na području Hrvatske.

Nakon gledanja videa uslijedit će čitanje ”Deklaracije o Domovinskom ratu”, a nakon toga će se studenti uputiti prema zgradi Sveučilišta i ondje zapaliti po jednu svijeću za svakog poginulog studenta u Domovinskom ratu, te se pomoliti za njihove duše i hrabrost kojom su stali u obranu naše Hrvatske.

Studenti Sveučilišta u Zagrebu poručuju da nikoga ne mrze, da su puni tolerancije i da vjeruju u svijetlu budućnost kojoj će i sami pridonijeti. Vjeruju u suživot, i ne samo suživot, nego i život u mjestima koja su pogođena ratnim stradanjima, ali ne razumiju i protive se uvođenju ćirilice u mjesta gdje su ratne rane još uvijek svježe.

Smatraju da će uvođenje ćirilice donijeti nove i nepotrebne razlike između Hrvata i Srba u tim područjima, te će se stvoriti nove napetosti koje mogu dovesti samo do još većih podjela među stanovništvom i naposlijetku do izbijanja novih sukoba.

Mole se svi sudionici skupa da se tijekom cijelog trajanja skupa ponašaju dostojanstveno, kako i dolikuje akademskim građanima. Sa sobom ne nosite i ne ističete obilježja koja su zabranjena zakonima Republike Hrvatske, ne koristite govor mržnje i ne potičete na nasilje. Ovo nije politički skup, pa se mole svi sudionici da ne ističu znakovlja političkih stranaka u pozitivnom ili negativnom smislu.

Svoj dolazak možete potvrditi na službenom eventu ”Studenti za Hrvatsku” – Studenti protiv uvođenja ćirilice u Hrvatskoj.

Provjeri ovo!

Poboljšajte svojim savjetima i komentarima rezervacije soba za sljedeću akademsku godinu

Dragi stanari našeg doma, ali i svih drugih domova, vjerojatno ste u posljednih par godina …