O mogućem ubrzanju interneta u domu idući tjedan

I sami ste vjerojatno upoznati s poteškoćama domskog interneta, konkretnije njegovom brzinom. Posljednjih dana, nažalost, je opet dolazilo do velikih zastoja i problema koji su postojali i ranije. Tim povodom je Studentski odbor S.D. Stjepan Radić održao sastanak s voditeljem IT službe Studentskog centra, gospodinom Veljkom Dragšićem.

U Studentskom centru su naravno upoznati s navedenim problemima i lošom infrastrukturom koja ne prilici populaciji od 4000 stanara. Također, treba naglasiti kako i pojedini stanari krše nepisana ”fair play” pravila oko skidanja sadržaja s interneta pa tako imamo slucaj da je jedan stanar prošli mjesec skinuo 800 GB podataka. Vjerojatno mu je to poslužilo u ”fakultetske svrhe”.

Veliki problemi su torrenti koje se trenutno ne namjeravaju gasiti (osim ako se ne ponudi bolje rješenje) iako su najveći uzrocnik sporog interneta. Ono na što će se ići jest ubrzanje mreže. Tim povodom je Studentski odbor S.D. Stjepan Radić putem Studentskog zbora Sveucilišta u Zagrebu poslao dobis SRCE-u o mogućnosti nadogradnje mreže.

Odgovor je, možemo reći, koliko-toliko pozitivan. Kako navodi gospodin Zoran Bekić, ravnatelj SRCE-a, kapacitet veze za S.D. Stjepan Radić prema internetu je pitanje CARNeta i eventualni zahtjev za povećanje kapaciteta treba CARNetu podnijeti Studentski centar Zagreb. Također, za idući tjedan je ugovoren sastanak s voditeljem IT službe Studentskog centra gdje će se raspraviti o svim problemima i nacin na koji se može pomoći u rješavanju istih. Ukoliko se ipak ustanovi kako su potrebne nadogradnje ili rekonstrukcije mreže, svakako ćemo trebati zajedno tražiti izvor sredstava za takve promjene.

U svakom slucaju, bilo kako bilo, idući tjedan ćemo znati nešto više pod tim pitanjem.

Provjeri ovo!

Turnir u kartaškim igrama “Bela” i “Briškula i trešet” pokazao se kao pun pogodak

Kao što ste do sada sigurno čuli, u našem domu je održan turnir u kartaškim …