Mislili su neki, već ga neće biti…

Došao je i taj dan. Još jedan studentski projekt vođen iskljucivo dobrom voljom i znanjem nekolicine studenata sa Save veceras će zaživjeti. Od 21:00 sa službenim emitiranjem kreće Radio Sava.

Nevjerojatno je koliko se toga promijenilo u posljednjih godinu dana. Od gotovo nikakvog medijskog prostora, studenti su stvorili moćan multimedijalni prostor. Nakon našeg portala, okrenulo se novim izvorima informacija za studente – otišlo se korak dalje iz medijske izolacije onih o kojima ovisi budućnost domovine.

Radio tiho kuca na vrata. Pocetna programska shema je razrađena tako da ćemo svaku vecer imati jedan vid informiranja, zabave ili edukacije. Radio Sava je inicijativa Studentskog odbora S.D. Stjepan Radić.

Što to znaci? To znaci da su ga stvarali i da će ga održavati iskljucivo studenti.

Pomoću sredstava koja su dobivena putem natjecaja Studentskog zbora Sveucilišta u Zagrebu osigurana je osnovna tehnicka oprema. Treba naglasiti kako je velik dio slobodnog vremena, ali i dio novca osiguran od samih voditelja projekta jer su se ovog prihvatili s velikim entuzijazmom i velikog srca.

Ne, ovo nije obican radio. Ovdje nema novosti o ratovanjima, o politickoj situaciji u SAD-u ili bilo gdje. Ovdje se govori o našim problemima, zabavama, talentima… Ovo je ono što bi studentski radio zapravo trebao biti – najbolje od studenata!

Posebne zahvale idu ekipi iz SRCE-a na celu s gospodinom Tomislavom Marićem te upravitelju informatickog odjela SC-a Veljku Dragšiću koji su osigurali tehnicke uvjete u kojima će radio normalno funkcionirati bez prekidanja. Velike zahvale, kao i uvijek idu upravitelju doma, gospodinu Ćosiću koji je sa domskom radnom snagom osigurao internet i adekvatne prostorije koje su i naknadno uređene. Klub Roko/Akademija je donirao jedan mikrofon te pripadajuće stalke, a portal uzagrebu.info je omogućio serversku opremu.

Vidite da imamo mnogo prijatelja koji su prepoznali potencijal ovog projekta. Nećemo ni njih, a ni vas razocarati!

Nažalost, uvijek postoji neka crna mrlja u svemu tome pa su postojali određeni problemi s prvotnom prostorijom gdje je trebao biti radio. To je onaj mali bivši kiosk na ulazu u prvu menzu. Dvije godine stoji prazan, ali nam nije ustupljen. Nažalost, iza toga problema stoje već više puta kritizirane osobe na ovom portalu pa nećemo spominjati njihova imena kako slucajno ne bi pokupili koju policijsku prijavu.

Mnogo se novca okreće i troši na razne gluposti. Evo dokaza kako se nešto može napraviti gotovo besplatno i bez ikakvih troškova! Možda bi studenti trebali savjetovati ljude koji upravljaju kulturnim, sportskim i gospodarskim programom SC-a? Nek razmisle.

Radio će se dalje financirati iz sredstava Studentskog zbora Sveucilišta u Zagrebu te naših prijatelja.

Nadamo se da ćete uživati u programu i da ćete se ukljuciti u rad. Svaka kritika i komentar je dobrodošao!

Radio možete slušati ovdje!


M.B.

Provjeri ovo!

Turnir u kartaškim igrama “Bela” i “Briškula i trešet” pokazao se kao pun pogodak

Kao što ste do sada sigurno čuli, u našem domu je održan turnir u kartaškim …